Biogènesi

Notícies

Paquet del Biogenesis a Debian i Ubuntu

2011-05-05

Un paquet de Biogenesis ha entrat recentment als dipòsits del Debian GNU/Linux i de l'Ubuntu. Si utilitzeu algun d'aquests sistemes, us serà a partir d'ara molt fàcil la instal·lació i actualització del Biogenesis. Si voleu, podeu obtenir el paquet directament de la pàgina del paquet a Debian.

Llançament de Biogenesis 0.8

2010-12-21

A la versió 0.8 hi ha algunes millores, com una millor gestió dels fitxers, tecles per engegar i pausar el joc sense utilizar el menú, i la possibilitat d'importar codis genètics directament al laboratori. A més, en aquest llançament, i gràcies a en Florian Haag, ja tenim les icones que faltaven per completar la barra d'eines.

Llançament de Biogenesis 0.7

2010-03-29

A la versió 0.7 s'ha augmentat la quantitat d'organismes diferents que poden haver-hi, ja que ara poden tenir qualsevol simetria, des de 1 fins a 8. A més, ara és molt més fàcil editar els codis genètics al laboratori: podràs veure com quedarà l'organisme mentre l'estàs editant.

Llançament de Biogenesis 0.6

2010-03-08

La versió 0.6 millora la visualització de l'estat dels organismes i dels codis genètics, i fa que els organismes es facin petits quan tenen poca energia.

Llançament de Biogenesis 0.5

2007-10-21

La versió 0.5 augmenta la velocitat de l'última versió utilitzant les OpenGL si són disponibles, té noves capacitats pel connectar-se en xarxa, i inclou noves barres d'eines per accedir a les ordres més fácilment. Vegeu el fitxer changelog per una llista completa de les millores.

Llançament de Biogenesis 0.4

2006-10-29

La versió 0.4 inclou una traducció completa al castellà, un nou laboratori genètic per modificar els codis genètics, algunes opcions més per controlar fins i tot més el vostre mó (canviar la quantitat de diòxid de carboni, fer una foto a un organisme...), l'opció de guardar els codis genètics en format XML i una velocitat d'execució més ràpida. Aquesta versió també pot actuar com a applet.

Traducció al català de la pàgina web

2006-10-18

La pàgina web de Biogènesi ja està disponible en català.

Traducció al castellà de la pàgina web

2006-08-29

La pàgina web de Biogènesi ja està disponible en castellà. Aquest és un pas previ a la publicació de la primera versió del programa que soportarà aquest idioma.

Creada la pàgina web

2006-07-17

Finalment Biogènesi té la seva pròpia pàgina web! Podeu trobar-la a http://biogenesis.sourceforge.net.

El manual d'usuari de Biogenesis, una demostració web del programa o una galeria dels organismes més impressionants són alguns exemples de què s'hi pot trobar.

Aquesta pàgina utilitza una versió modificada de l'estil css Darkness creat per Organic Shadows. Els gràfics han estat creats per l'Ananda Daydream, a qui estic molt agraït. I SourceForge.net proporciona l'alotjament.

Llançament de Biogenesis 0.3

2006-06-23

Biogènesi simula els processos involucrats en l'evolució dels organismes unicel·ulars. És una demostració visual i intuitiva d'idees com mutació, evolució o fotosíntesi i també pot disfrutar-se com a entreteniment.

Aquesta versió de Biogènesi inclou moltes característiques noves: traducció completa a l'anglès, molta més interacció de l'usuari amb el món (pot clonar organismes, guardar-los en un fitxer y recuperar-los en un altre món, matar-los o reviure'ls i moltes més opcions), una forma molt més realista de tractar els metabolismes (ara la respiració i la fotosíntesi utilitzen les reaccions químiques reals), una primera aproximació als cicles del carboni i l'oxígen i una gran millora en l'estabilitat poblacional (perquè la quantitat de carboni en el món actua com a factor limitant).

Llançament de Biogenesis 0.2.1

2006-05-17

Biogenesis 0.2.1 és la primera versió de Biogènesi disponible públicament. Aquesta versió inclou organismes completament funcionals que poden crèixer, reproduir-se, mutar i evolucionar. Té molts paràmetres que poden canviar-se, una completa documentació i és bastant estable. Aquesta versió està disponible només en català.

Biogènesi simula els processos involucrats en l'evolució dels organismes unicel·lulars. Els organismes es representen mitjançant segments de diversos colors. Cada color té el seu propi significat i és fàcil saber què pot fer un organisme només mirant-lo.

Els organismes tenen un codi genètic que es correspon amb la configuració de segments que el formen i que els seus descendents hereden, amb algunes mutacions aleatòries. Quan el temps passa, només aquells organismes que han rebut les millors mutacions poden sobreviure i l'evolució succeeix. El món on viuen aquests organismes està en canvi constant degut als processos biològics que hi ocurren.

Copyright © 2006-2010 Joan Queralt Molina